Monday, June 5, 2017

PROMO KOSMETIK RAYA BY ELYSIAN


PROMO ELYSIAN KOSMETIK RAYA ๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข

Kejap je kan dah nak  RAYA . Sempat ke nak CANTIK di pagi raya nanti๐Ÿ˜จ
Jangan risau korang masih sempat lagi nak CANTIK... Elysian ada buat PROMO KOSMETIK RAYA wei..!
Bermula 6 hingga 12 JUNE 2017. 

Promo Kosmetik Raya๐Ÿ‘‡

๐Ÿ’–TREATMENT MATTE LIPS CREAM RM37.90 ๐Ÿ˜ฑ
‌Harga asal RM39.90
๐Ÿ˜ฑJIMAT RM2

๐Ÿ’– 3 PCS LIPMATTE RM113.70
๐Ÿ“ฎFREE POSTAGE
๐ŸŽFREE GIFT MENARIK
๐Ÿ˜ฑJimat RM13 tu... 

๐Ÿ’–SERUM FOUNDATION RM55 ๐Ÿ˜ฑ
‌Harga asal RM60
๐Ÿ˜ฑJIMAT RM5 tu..

๐Ÿ’–2 PCS  SERUM FOUNDATION RM110
๐Ÿ“ฎFREE POSTAGE
๐ŸŽFREE BEAUTY BLENDER
๐Ÿ˜ฑJimat RM17 tu... 

                 ๐Ÿ’–COMBO SET ๐Ÿ’–
๐Ÿ‘‰2 PCS LIPMATTE + 1 PC  SERUM FOUNDATION๐Ÿ‘ˆ 
Cuma RM130.80 sahaja.. ๐Ÿ˜ฑ
๐Ÿ“ฎFREE POSTAGE
๐ŸŽFREE BEAUTY BLENDER
๐Ÿ˜ฑJimat RM16 tu... 

Best ke best.?
Jom dapatkan harga promo ni cepat. .. SEMINGGU  sahaja.... Jangan lepaskan peluang berbaloi2 untuk cantik di pagi raya ni tau... Rugi kalau tak grab dengan harga promo.. berbaloi- baloi. ๐Ÿ˜˜

Cepat booking with payment untuk dapatkan harga promo ni..๐Ÿ˜˜

Wassap sue lekas k atau klik je link ni ⤵

http://www.wasap.my/60176073409




Thursday, May 25, 2017

STATUS GMP & KKM ELYSIAN BEAUTY PRODUCT


STATUS GMP & KKM

Ramai yang tanya sue produk Elysian ni ada kelulusan KKM dengan GMP ke?  Halal ke idok? Kilang kat mana?
.
Mencabar sangat soalan ni... ๐Ÿค“
Tapi takpe sue faham zaman sekarang ni semua orang berhati hati dalam membeli.. lagi lagi banyak kes produk yang timbang kilo, repacking, rebranding dan tidak halal muncul dipasaran kan.
.
Kalau nak tahu GMP dari KKM. Nak dapat GMP ni bukan senang tau. banyak prosedur nya. nak kena cek machine, check staff ada injection vaccine ke tak,lantai kilang mesti jenis yg cat kilat tu. Packing mesti pakai lab suit. Glove. Dinding kilang mesti warna putih. Mesti ada aircond. Tak bole ada tingkap. Dan mesti tahu sumber botol dari mana. Kena cek SOP keja production macam mana. Baru lah GMP bole dapat. Memang baca pun rasa nak pengsan kan? 
.
Ingat tau barang #repacking memang takkan dapat kelulusan GMP yang automatik buktikan bahan di gunakan halal.
.
Tapi percayalah sue pun takkan jual barang yang tak berkualiti kat orang lain. lagi lagi yang boleh merosakkan muka tau. Takmau tak mau.. berdosa ๐Ÿ˜‚

Tengok ni bukti kami ada cop GMP dengan KKM⤵


 korang tengok logo bulat kaler hitam tu lah cop GMP confirm halal.
Ni pula No KKM setiap produk kami. 

TIPS KECANTIKAN


KULIT MUKA GATAL & MERAH?

Assalamualaikum.. hai korang... hari ni sue nak share skit lah tips tips kalau kulit muka gatal & marah. Sebab nye sue buat tips ni, sue pun mengalami masalah ni beberapa minggu yang lepas.. duk google2 petua yang senang.. then sue apply kat muka sendiri. Alhamdullah berkesan . korang tak caya p buat sekarang. hihihi
Insyallah tips ni banyak membantu tau. 






 Dah abis baca?... ok selamat mencuba.. Senang guna je set basic Elysian tau.. bukan masalah kulit gatal & merah je.. semua jenis masalah kulit insyallah dapat di pulihkan dengan selamat. produk Elysian ni mesra dengan baby tau.. kalau baby baby korang ada masalah ezxema pun boleh pakai.. tiada masalah k. 
kalau nak set basic ni senang je wassap je sue k.. 
ni number nye 017-6076409
barang ready stok ok.. 

tatatititutu... jumpa lagi next episod. 

Wednesday, May 17, 2017

MASALAH BIBIR SENSITIF SELESAI



MASALAH BIBIR SENSITIF SELESAI ๐Ÿ˜š

Sue nak share feedback letops pagi ni.. 
Ni dari kawan depan mata hari hari jumpa.. kecuali hari cuti lah kan ๐Ÿ˜
Mula-mula sue beli Elysian lipmatte ni hujung bulan february haritu. Mula-mula debar gak nak bagi dia try lipmatte ni.. sebab masa tu bibir dia memang tengah kering yang teruk,sampai merekah dan berdarah.. bibir dia jenis yang sangat sensitif. Dah macam-macam produk lipstik dia cuba..semua jadi sama. cian tengok dia..tapi dia gigih gak nak try. 
Sue peratikan je tiap-tiap hari..takut gak kalau bibir dia makin teruk ke kan.(debar hati ni hari-hari ๐Ÿ˜…) 
Tapi dia ni bagus sabar dan konsisten guna #elysianlipmatte ni.
.
.
Setelah sebulan......
.
.
Alhamdulillah bibir dia terpaksa sihat dan lembap sekaligus munggil gitu ๐Ÿ’‹
Rasa nak lompat bintang pun ada..huhuhu. syukur alhamdulillah.. 
Terharu sangat produk yang sue jual membuatkan orang lain gembira. 
Sekarang dia dah pakai nude dan copper. Memang sesuai sangat dengan dia..makin ayu dan manis di pandang mata. Cik hasben pun makin sayang ๐Ÿ˜˜ sampai cik hasben kata lepas ni pakai je lipstik yang sue jual tu. Selesai masalah. ๐Ÿ˜„
.
.
Ternyata elysian lipmatte benar benar memberi treatment kat bibir secara selamat.. dan yang penting bahan bahan dalam elysian lipmatte ni berkualiti tinggi setanding produk antarabangsa.. warna2 yang mewah membuat si pemakai nampak lagi menawan ๐Ÿ˜˜ 

Panjang celoteh pagi ni yek. ..sebab hati manyak suka oooo ๐Ÿ˜
.
Siapa lagi bibir ada masalah macam ni... Mai PM sue k..sue kasi magic kat bibir korang nanti... ๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹
๐Ÿ“ฒ0176073409

#misibibirmungildipagiraya
#feedbacklipmattetreatment
#akaksuka
#elysiancosmetic



  

Monday, May 15, 2017

PROMO HARI IBU DAN HARI GURU










SELAMAT HARI IBU & HARI GURU!
.
sempena hari ibu  & hari guru ni sue nak bagi offer yang tak munasabah kepada penggemar perfume floral dan yang kaki lipmatte and foundation. ada barang baik yang WAJIB korang grab sebelum nangis tepi bucu tau! dah lah berbaloi giler barang bagus pulak tu. yang penting 100% natural dan selamat! .
dapat barang percuma lagi tau.fuh jimat betul. hanya untuk 10 orang yang terawal sahaja tau.
.
๐ŸŒธ whatsapp 0176073409 sekarang juga


PARABEN & TRIETHANOLAMINE ADALAH MUSUH KULIT


PARABEN & TRIETHANOLAMINE = MUSUH KULIT

FIRST sue nak ingatkan korang, bila korang membeli produk untuk kulit, rerajin lah ye usha kandungan bahan produk. Ada sesetengah produk,memang nampak perubahan ketara bila digunakan. Ada yang masa seminggu sahaja muka dah lain. Ikut logik, pelik kan cepat sangat perubahan tu.

Hari ni sue nak sentuh 2 je  bahan kimia yang perlu kita jadikan musuh untuk kulit.

1) METHYL, PROPYL, BUTYL & ETHYL PARABEN
🔷 Ni paling fames skali..cer korang tengok balik bahan2 kat kosmetik korang. Mesti ada benda ni.. 😱
🔷 Bahan ni digunakan untuk menghambat pertumbuhan bakteria dan untuk melanjutkan tarikh luput produk.
🔷Walaupun diketahui beracun, namun kandungan ini masih banyak digunakan.
🔷 Kesan yang mungkin akan berlaku adalah timbul reaksi alahan dan ruam kulit.
🔷Walaupun kuantiti yang di gunakan sedikit... Cer korang bayangkan bila hari2,bertahun tahun korang pakai kat kulit korang.  Rasenya apa akan jadi ek.. 😱

2) TRIETHANOLAMINE
🔷Sering digunakan dalam kosmetik untuk menetapkan nilai PH dan sebagai asas bagi banyak produk pembersihan.

Produk seperti pembersih muka, krim pemutih, krim jerawat dan jeragat serta krim malam turut dijual dengan harga berpatutan.

Selain itu, bahan seperti asid, raksa atau logam berbahaya seringkali digunakan. Yang lebih menakutkan lagi, terdapat produk, kandungan raksa melebihi 2% manakala hidroquinin yang digunakan sebagai agen pemutih wajah melebihi 0.5%.😱

Sedangkan kebanyakan shampoo dan sabun baby dah ada SLS. Korang boleh dah dapat agak, kenapa zaman sekarang ni kulit baby kita makin sensitif. Semua pakat nak kena eczema kan. Cuba pergi tengok kandungan bahan dalam sabun dan shampoo tu.

In syaa Allah pembeli dapat menilai dan membezakan produk yang lebih mesra kulit. Jangan ikut nak cepat cantik tapi kesihatan sendiri kita abaikan.

Dan kenapa produk natural lebih mahal?

Ini sebab Kos bahan kimia lebih murah kerana penjagaan bahan natural itu sendiri memerlukan kos yang tinggi. Dan tiada unsur haiwan dalam penjagaan itu.

So, for sure lah kulit kita akan lebih sihat. Dan korang sendiri boleh kaji, baca, atau tanya pada pakar bagaimana pembuatan essential oil. Sangat cerewet. No wonderlah produk yang menggunakan essential oil harga super mahal.

Di nasihatkan supaya korang terbuka hati dan minda agar beralih kepada natural produk yang terjamin selamat seperti Elysian Beauty Produk. 

Ok selamat beramal dan rajin membaca ye.

#sueshaembeauty
#organiklover

TIPS MERAHKAN BIBIR


TIPS MERAHKAN BIBIR SECARA SEMULAJADI ๐Ÿ‘„๐Ÿ‘„๐Ÿ‘„๐Ÿ‘„

 Ramai di antara korang yang mengalami masalah bibir kering,bibir gelap,tak munggil..hihihi. so bolehlah cuba,try,test tips dari sue ni. 
semoga bermanfaat kat korang k.. Kalau nak share di persilakan. ๐Ÿ˜˜

Tapi kalo nak lagi senang guna je elysian lipmatte cream... Settel semua masalah bibir korang.. Sambil cantik sambil bibir.. Anti bibir kering...lepas cuci stilll pinkish2.. ๐Ÿ‘„๐Ÿ‘„
.
Dan yang penting tiada bahan kimia merbahaya...100%natural produk ok.. Berminat boleh wassap sue.
๐Ÿ“ฒ0176073409

#sueshaembeauty