Monday, January 31, 2011

CROSS STITCH

Hai semua..... lama x tulis kat blog ni.. hr ni blog ni mengisahkan tentang kisah CROSS STITCH..
Sue mula belajar wat cross stitch ni selepas spm.. ye lah lepas spm x wat ape tu yg mintak arwah mak ajar.. arwah mak mmg pandai wat sulaman2 ni.. byk dah hasil2 cross stitch yg telah di jantung kat dinding rumah.. kalo kat rumah tu mmg di penuhi fream cross stitch je..  nak wat cross stitch ni bkanye susah sgt pun.. cuma kejenye rumit skit... nak kene teliti skit.. sbb bermain dgn warna.. kita just tiru je corak kat bukunye.. pastu tik kan mengikut warna.. sonang je..  ni gambar cross stitch hasil kerja tangan arwah mak sue..
   Yang ni gambar masjid.. lawa kan.. rasenye ni lah yg paling lm nak siap.


  Sue suka tgk bunga ni... lawa bila di ikat dgn reben.hehe..

Hasil dari kerja tagan sue pun ada gak.. 1 time wat tuk hadiah hari lahir arwah mak. duk reka & lakar sendiri kat kertas graf.. ni lah hasilnye.. ms tu x duit nak beli kek tu yg wat kek cross stitch je..
Jadi gak lah..walaupun hasilnye x berapa cun sgt.. yg penting ikhlas & mak happy (",)

Pastu sue wat lagi sehinggalah terhasilnye cross stitch kat bawah ni..

hehehe..siap ada tandatangan lg tau.. yg ni pun rumit skit nak buat.. byk sgt bunga & warna..
semua sibuk nak letak nama.. layan kan je lah...

yg ni buah anggur.. hehe.. warnanye dah pudar skitlah.sbb dah lm kot.

haha..yg ni comel x? reka sendiri tau.. tp yg x bestnye ms tu benang warna kuning dah abis.. p semua kedai kata dah abis..sedih gak.. tp nakk siapkan gak gunalah benang warna oren ni.. bila siap ok gak lah..cute je.(",)
cantik....... love Allah..

No comments:

Post a Comment